Donnerstag, 10. Mai 2012

Carrotpuree with Tofu slices




 Wie gefällt euch mein Abendessen??? Die Zutaten hat man meistens schnell zur Hand:

Karottenpüree mit gebratenem Tofu (für 2 Personen):
4 große Karotten
- Gewürze (Salz, Pfeffer, Muskatnuss, Curry, frische Kräuter)
- 1/4 Block Tofu (feine Scheiben abschneiden)
- Olivenöl

Die Karotten schälen, in Scheiben schneiden und kochen, bis sie weich sind. Mit einem Pürrierstab zerkleinern (nach Wunsch, meins war noch etwas stückig) und die Gewürze unterrühren und noch ein Esslöffel Öl dazugeben. Fertig. 
Öl in eine Pfanne geben und heiß werden lassen. Die Tofustreifen in die Pfanne legen und mit Pfeffer und Salz bestreuen. Auf beiden Seiten schön hellbraun braten. Fertig.

Verwendung: Vorspeise/ Hauptgericht
Gesundheit: Eiweiß, Gemüse
Tip: leicht verdauliches Essen, dass viel Energie bringt und satt macht (mich zumindest)


Translation:
How do you like what I made for dinner today?? You probably still have the ingredients at home:

Carrotpuree with tofu stripes ( for 2 persons):
- 4 big carrots
- spices (pepper, salt, nutmeg, curry, fresh herbs)
- 1/4 Tofu ( cut off small slices)
- some olive oil

Peel the carrots, cut into slices and cook 'till they're soft. Then puree and add some spices and 1 Tbsp oil. Done!
Cut the tofu into small slices and put in a pan with hot oil. Add pepper and salt and let it roast 'till it's tan on both sides. Done!

Eat as: a starter or main meal
health: vegetables, protein
Tip: a light meal, which brings energy and you won't be hungry so fast again (well, I wasn't. And I ate this before I went to my ballet course and it gave me so much power. It wasn't "heavy" in my stomach, because there are no carbs in this meal.) Plus I still have a second serving for tomorrow. 

Bisous bisous, enjoy eating! Luu

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

All Comments are moderated, so they won't show up immediately! Thanks for stopping by :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...